Теодора Маринова е на 29 години, от Русе, но вече 11 години

...
Теодора Маринова е на 29 години, от Русе, но вече 11 години
Коментари Харесай

Теодора от Игри на волята: Много жени не са наясно, че гладуването води до хормонален дисбаланс

Теодора Маринова е на 29 години, от Русе, само че към този момент 11 години живее във Варна. По специалност е фитнес инструктор, само че сега се е посветила на майчинството и грижите за тригодишната Никол. Като дете тренира волейбол, само че се отхвърля поради растежа си и стартира да се занимава с фитнес. Теодора участваше и в риалити формата " Игри на волята 5 “ дружно със своята еднояйчна близначка - Веселина. Теди отпадна от надпреварата в елиминационна борба от Момчил.

При жените всеобщо се среща недояждане в опит да се смъкнат килограми. Поставянето на организма на апетит и лишаването му от значими нутриенти води до хормонален дисбаланс. Това е първото, на което акцентира Теодора Маринова по отношение на нещата, за които всеки, решил да влезе във форма, би трябвало да внимава, пише Телеграф.

" Най-често срещаните проблеми са повишени или занижени стойности на щитовидната жлеза. Имала съм и доста случаи на млади девойки с булимия, на които би трябвало да им се обърне особено внимание “, разказва фитнес треньорката. " А с цел да избегнат травми всички, които спортуват, би трябвало да са наясно с потребността от добра загрявка преди всяка подготовка. Много е значимо да се научи и вярното осъществяване на упражненията, подбирането на подобаващи тежести. Всеки би трябвало деликатно да се посъветва със експерти, преди да подлага тялото си на каквито и да е натоварвания “.

" Жените ме търсят основно за отслабване. Рядко са тези, които желаят да покачат мускулна маса “, споделя още Теди и разяснява задачите, които клиентките ѝ в залата си слагат:  " Повечето си слагат нереалистични цели - отслабване за прекомерно къс интервал от време. Това е съществена неточност и може да докара до затормозяване, възприятие на незадоволство и загуба на мотивация. Обяснявам им, че това е муден развой и се постанова неизменност и време. Когато спортът и вярното хранене си трансфорат в табиет, тогава нещата ще се случат доста по-лесно. Нужно е обаче самообладание и сериозна непримиримост. Изкушенията да спестим старания или да се зарадваме с обичано, само че много калорично ядене, са нещо обикновено и ни съпътстват всекидневно. Нужна е воля. “

Теодора Маринова потвърждава това, което и други специалисти разясниха във връзка с това, къде желаят да наблегнат жените, с цел да подобрят цялостната си визия. " Жените обичат да натъртват на крайници и дупе, защото всеобщо там им е проблематичната зона “.

Във връзка с това кое е по-полезно Теди прецизира, че намирането на вярно съответствие сред упражненията и комбинацията от спортове е обвързвана с самостоятелните потребности на всеки организъм. Все отново тя е измежду поддръжниците на работата с тежести за по-оптимално стягане. " Може би разпределението би трябвало да е 70% силова на 30% кардио. Според мен би трябвало да доминира силовата подготовка. Освен в случай че не се готвим за маратон, кардиото би трябвало да бъде просто средство, което да спомага за горенето на мазнини. Масово се натъртва на кардиото при неопитните жени в залата. Не са наясно, че построяването на мускулна маса посредством силовите тренировки ще им помогне за горенето на мазнини в дълготраен проект “, прецизира специалистът.

" Хранителни добавки е хубаво да се включат тогава, когато тялото има потребност от тях. Ако след проучвания се открие липса на някои витамини или тялото има потребност от нещо съответно. Разбира се, има и такива добавки, които оказват помощ за устойчивост, сила и тъй наречените, които от храната няма по какъв начин да се прибавят. Но съгласно мен за един обикновено трениращ, който желае просто да си поддържа здравето и тонуса, е задоволително просто да се храни с качествена храна. Иначе има опасности вместо изгоди да си докараме вреди. Много по-важно е да се концентрираме върху това какво ядем. Да четем, само че и да ревизираме информацията и да се консултираме с предложени и потвърдени експерти “, добавя Теди, която има триумфи и на надпревари за фитнес бикини.

По отношение на броя на тренировките седмично и тяхната дълготрайност Маринова споделя: " Минимумът съгласно мен би трябвало да е 3 дни седмично приблизително по 45 минути до час. По-малко тренировки ще са извънредно незадоволително даже и за поддръжка на постигнатите досега резултати. Всеки един спорт може да се съчетае с фитнеса, само че надлежно тренировките в залата би трябвало да са съобразени с съответния спорт, с цел да може човек да има резултати. Има извършения в залата, които оказват помощ за силата, други за експлозивност, трети за устойчивост... Зависи от спорта, който си е избрал човек, може да се образува подобаваща сложна подготвителна стратегия “.

Теди признава, че не прави съответни извършения за вярна стойка и баланс в костната система. " Правилното осъществяване на упражненията единствено по себе си ще спомогне за вярната стойка. Ако човек има някакви проблеми като да вземем за пример гръбначно деформиране, би трябвало да се отиде при експерт, който е наясно с съответния проблем. Ролята на фитнес инструктора е да научи клиента си на вярното осъществяване на упражненията, да му изготви подобаваща подготвителна стратегия, съобразена с задачите и всекидневието. На мен персонално ми се е налагало да съм малко и като психолог. Общуването с всеки е друго и моята задача е да намеря вярната връзка, с цел да можем да реализираме мечтаните резултати. “

А кои са по-изпълнителни в залата - мъжете или жените? " Това да си изпълнителен зависи от индивида. Не бих ги делила на мъже и жени. Ако човек няма дисциплинираност в залата, е индикатор, че е подобен и в другите аспекти от живота си и е по- скоро самостоятелно за всеки. При мен най-изпълнителни са тези, които са се занимавали или се занимават по-сериозно с различен спорт “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР